Handel & distribution i syfte att stärka Er konkurrenskraft!

Ladda hem vår katalog för att se vårt omfattande sortiment av ätbara och icke ätbara produkter!

Följ oss på facebook för att se våra produktnyheter och annat aktuellt!

Copyright Hallberga Trading

Hallberga Trading är supporters av

Christian Andersson som kör folkrace i

”Det hela började med att jag kom i kontakt med en klubb som hyrde ut garageplatser i en stor lokal. Där började jag att tillbringa min tid med att renovera en gammal Passat till min sambo…”

Folkrace körs på banor av grus eller asfalt med täckta bilar som är typbesiktigade i Sverige. Bilarna måste var byggda enligt vissa säkerhetsföreskrifter, bland annat ska de ha skyddsbåge. Maxhastighet vid tävling är 80 km/tim. Man kan börja tävla i folkrace det år man fyller 15 år i s.k. juniorklass. Från det år man fyller 18 år tävlar man i någon av seniorklasserna: senior- eller damklass (i förekommande fall även veteranklass). Bilägaren måste vid anfordran sälja sin tävlingsbil för 6 500 kronor. Förarstol och bilbälten får dock demonteras innan försäljning sker.

Den utrustning föraren måste ha är flamsäker overall, handskar, skor med lädersula, och en jethjälm med en maxvikt av 800 g som skall vara godkänd för folkrace.

Källa: Wikipedia, den fria encyklopedin

Folkrace kom till Sverige från Finland (jokamiesluokka, "varmansklassen") i början av 1980-talet. Folkrace är en bilsport som körs med äldre vanliga bilar. Därav kommer begreppet "folkracedöden" som syftar på att många bilar körs sönder i folkrace under den tid mellan då de är användbara som bruksbilar tills dess de fått status som klassiska entusiastbilar.

Hallberga Trading ansvarar inte för innehållet på sidor som länkas härifrån.

          HALLBERGA TRADING TÅRTDEKORATIONER & FÖRNÖDENHETER

Högkvalitativa och säkra produkter till livsmedelsnäring, konditori och bageri